Blog 14-2-2014

  Operatie 200

  Wat mag dit betekenen zal u als lezer denken ? Niks ernstigs gelukkig maar het heeft juist iets te maken met iets feestelijks, namelijk de viering van het 200 jarig bestaan van de Landmacht. In samenwerking met radio Veronica is de Landmacht nu een actie gestart waarbij men 200 projecten in het land wil ondersteunen. Als u op de titel van deze Blog klikt krijgt u meer informatie hierover vanuit de Veronica website.

  Nu wil het feit dat wij over een half jaar graag deel zouden willen nemen aan een, hier nog niet eerder aangekondigd, groot evenement, de herdenking van Operation Market Garden. Wilt u daar meer over lezen, klik dan hier om naar de website van OMG2014 te gaan. Wilt u de nieuwsbrief van de OMG organisatie lezen klik dan hier.

  OMG2014

  Dit jaar zal het 70 jaar geleden zijn dat in September 1944 de bevrijding van Nederland door de geallieerden werd ingezet. Helaas mislukte de operatie deels en werd alleen het zuiden van Nederland bevrijd. Informatie van dag tot dag over wat toen heeft plaats gevonden vindt is te vinden op deze wikipedia pagina. Omdat het niet onwaarschijnlijk mag worden geacht dat de War Department (diesel)locomotieven een rol hebben gespeeld bij deze operatie leek het ons een goed idee om deel te nemen aan deze herdenking. Dat betekent dat de WD dieselloc op een Amerikaanse Diamond trekker / trailer combinatie zal worden gezet en van 14 t/m 20 September van het Belgische Leopoldsburg en een tussenstop in Veghel naar Nijmegen vervoerd gaat worden ! In Engeland heeft men in 1944 al eens een proef genomen om een dergelijke combinatie op de weg te brengen zoals de foto toont.

  Diamond combinatie

  Ditmaal wordt het voor ons als organisatie een flinke uitdaging om deze combinatie opnieuw op de weg te krijgen. Om dit te kunnen realiseren hebben wij veel hulp nodig in de breedste zin van het woord. En omdat ons de financiën ontbreken voor het transport van de locomotief naar het startpunt hebben wij ons nu aangemeld bij de Veronica / Landmacht Operatie 200. Uiteraard in de hoop dat men de link met het verleden en heden en de militaire associatie ziet zitten en ons daadwerkelijk wil gaan ondersteunen. Onderstaand is onze aanmelding te zien bij de Operatie 200 actie.

  Operatie 200

   

   

   

  Comments are closed.